Hoeveel is je goud waard? 

De kans dat je een hele verzameling goudstaven op je zolder hebt liggen is natuurlijk erg klein. Toch hebben veel Nederlanders iets van goud in hun bezit. Zo is er natuurlijk de trouwring die traditioneel gemaakt is van goud. Maar je hebt natuurlijk ook andere soort ringen, armbanden of kettingen die gemaakt zijn van goud.  

Het prettige van goud is dat het door de jaren heen altijd een bepaalde prijs heeft vertegenwoordigd. Wanneer je iets van goud koopt, dan gooi je in ieder geval geen geld weg.  

Je zult er over het algemeen niet meer dezelfde prijs voor krijgen als waar je het voor gekocht hebtdat is natuurlijk sterk afhankelijk van de goudprijs, maar het zal vrijwel altijd een bepaalde waarde behouden. Vergelijk je dit met een sieraard van bijvoorbeeld metaal, dan zal je hier over het algemeen nog maar weinig voor kunnen krijgen, of er moet iemand zijn die specifiek op zoek is naar een bepaald sieraad. 

Goud verkopen 

Wanneer je op een bepaald moment een gouden sieraad of gouden munt of zelfs een goudbaar wilt gaan verkopen, zal je meestal zijn aangewezen op een goudinkoper. Een partij die, meestal van particulieren, goud inkoopt. Hiervoor zijn er overigens diverse mogelijkheden. Verkoop je goudbaar bij De Goudwaag voor een goede prijs.

Er zijn bedrijven die een fysieke winkel hebben en zich 100% richten op het inkopen van goud. Daarnaast zijn er juweliers die naast de verkoop van sieraden ook goud inkoper. Ook zijn er bedrijven waar je via de post een gouden sieraad kunt insturen. Wat je ook kiest, zorg dat je van te voren een redelijk beeld hebt van de waarde van je goud.