Altijd perfect gekookte eieren met een eierkoker

eierenIets wat je humeur in de ochtend flink kan verpesten is een verkeerd gekookt ei. Dit gebeurt regelmatig wanneer je probeert om een perfect zachtgekookt ei te maken.

Nadat de eieren in de pan met kokend water zijn gelegd, heb je exact het aantal minuten bijgehouden, het water uit de pan gelaten en de eieren onder koud stromend water gehouden. Het water loopt al uit je mond als je denkt aan het stroperige bijna goudkleurige eigeel dat straks uit je ei gaat lopen.

De realiteit is echter dat je de kop van het ei afhakt en verwelkomd wordt met het aangezicht van een laag wit snot, omdat de eieren om wat voor reden dan ook opnieuw niet goed gekookt zijn. Dit probleem is makkelijk op te lossen met een eierkoker.

Makkelijk de juiste kooktijd bijhouden

De situatie die we hierboven geschetst hebben is wellicht een beetje te dramatisch beschreven. Een verkeerd gekookt ei zal niet zomaar je hele ochtend verpesten. Toch hebben we het allemaal wel een keer meegemaakt dat we hoopten op een perfect zachtgekookt ei, maar te kort of te lang doorkoken is zomaar gebeurt.

Dit is het voornaamste probleem dat een eierkoker oplost. De makers van eierkokers hebben deze zo ontwikkeld dat altijd de juiste kooktijd wordt aangehouden voor de eieren hoe jij ze het liefste wilt hebben.

Dit is hoe een eierkoker werkt

eierkokerWanneer je een eierkoker gebruikt hoef je niet meer de tijd bij te houden voor het koken van eieren. In plaats daarvan krijg je bij de accessoire een maatbekertje waarin je exact de juiste hoeveelheid water kunt gieten die nodig is voor het koken van je gewenste hoeveelheid eieren.

Met streepjes op de maatbeker wordt aangegeven hoeveel water je nodig hebt. Op het moment dat dit water uit de eierkoker is verdwenen, gaat een zoemer af en weet jij dat je eieren klaar zijn.