De technologie gaat steeds sneller op het gebied van home entertainment!

Vroeger was het best wel gebruikelijk om iedere week een aantal films te gaan huren bij de videotheek om gezellig met de familie te gaan bekijken in het weekend.

Voor de jeugd van tegenwoordig is dit vrijwel niet meer voor te stellen, maar het is echt nog niet zo heel erg lang geleden dat dit regelmatig gedaan werd.

De technologie is snel gegaan in de laatst 15 jaar. Door de opkomst van breedband en mobiel internet kunnen we tegenwoordig van entertainment in HD kwaliteit genieten zonder ons huis uit te hoeven. Je kunt nu in Full-HD kwaliteit een film huren op je eigen televisie.

Bij veel alles in 1 pakketten van providers heb je de mogelijkheid om de nieuwste films gewoon thuis te huren, meer informatie lees je hier. Ook abonnementsdiensten zoals Netflix en Videoland maken het mogelijk om voor een vast bedrag per maand alles te zien wat je maar wilt, zelfs vanaf je telefoon of tablet.

Als je dit 15 jaar geleden aan iemand zou hebben beschreven, zouden ze je voor gek verklaard hebben. Vandaag is het de normaalste zaak van de wereld en zijn bedrijven als Netflix 1 van de snelst groeiende bedrijven ter wereld. Wie had dat 15 jaar geleden kunnen voorspellen?

En het blijft doorgaan

netflixNatuurlijk staat de ontwikkeling niet stil. Bedrijven blijven investeren in het ontwikkelen van technologie├źn en ook de internetsnelheden nemen steeds meer toe. Zo kun je nu in Nederland al internetabonnementen afsluiten bij de grote providers van rond de 400 Mb/s. Natuurlijk is snel internet prettig om te hebben, maar op dit moment is het voor eigenlijk nog geen enkele toepassing echt noodzakelijk om zo snel internet tot je beschikking te hebben. Natuurlijk gaat downloaden van bestanden met zulke snelheden in zeer rap tempo, maar het geeft wel aan dat de infrastructuur klaar is voor de volgende stap.

Nu streamen we bijvoorbeeld op televisies in 4K beeldkwaliteit, de volgende generatie 8K staat ook alweer voor de deur. Nu lijkt het nog ver weg, maar over een aantal jaar zal dit waarschijnlijk de standaard zijn. Wellicht komen er ook meer concurrenten voor Netflix op de markt en gaan de prijzen voor thuis entertainment daardoor nog sterker dalen. Wat de toekomst precies gaat brengen is natuurlijk niet te voorspellen, maar door de ontwikkelingen in de technologie zal het er waarschijnlijk alleen maar beter op gaan worden!