Pinautomaat kopen, waar moet je op letten?

Bij het kopen van een pinautomaat zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Deze hebben voornamelijk te maken met de aanschafprijs, de abonnementskosten en de transactiekosten die aan de verschillende opties verbonden zijn.

Aanbieders van pinautomaten differentiëren zich van elkaar door allemaal een andere verdeling van kosten te hanteren over deze drie categorieën.

kopen pinautomaatDe aanschafprijs is de eerste categorie waar de meeste kopers die een Paqar pinautomaat kopen naar kijken. Echter kunnen de abonnementskosten of de transactiekosten op de lange termijn een veel grotere rol gaan spelen in de totale kosten die je als ondernemer kwijt bent. De abonnementskosten worden namelijk elke maand opnieuw afgeschreven. Vanzelfsprekend worden de transactiekosten per transactie gerekend.

Wat is voor jouw onderneming belangrijk?

Het ligt er dus per onderneming aan welke combinatie van de kosten in deze drie categorieën optimaal is. Een ondernemer die heel veel kleinere transacties maakt, is meer gebaat bij lage vaste kosten per transactie dan een ondernemer die enkele hele grote transacties per zoveel tijd maakt. Hoe groter de onderneming is, hoe minder baat er is bij een hogere percentuele hoeveelheid aan kosten per transactie.

Als hele grote onderneming kun je beter hoge eenmalige aanschafkosten hebben en vervolgens over al je transacties percentueel gezien zo min mogelijk kwijt zijn. Het ligt er dus maar net aan wat voor type onderneming je hebt en of je in de toekomst verwacht nog flink te gaan groeien. Hoe dan ook moet er met deze drie kostencategorieën rekening worden gehouden op het moment dat er een beslissing wordt gemaakt.