Motion design video voor marketing van bedrijf

De promotie van een bedrijf is natuurlijk erg belangrijk. Een bedrijf kan adverteren, promotieacties doorvoeren en werken aan de naamsbekendheid. Dit noemt men uiteraard marketing. In feite een andere naam voor het verkrijgen van marktaandeel. Nu zien we de laatste tijd steeds vaker dat het medium video ingezet wordt voor de marketing. Video is natuurlijk enorm breed en je kunt er alle kanten mee op, maar vandaag willen we het eens hebben over de inzet van een motion design video voor de marketing van een bedrijf.

Animatievideo is populair

Zoals we al aangaven is video populair om in te zetten in de marketing campagne van een bedrijf. Maar in het bijzonder zijn animatievideo’s erg in trek. Dit zijn video’s die met de computer gemaakt zijn. Hier is speciale programmatuur voor beschikbaar. Met een motion design specialist gaat het bedrijf om de tafel zitten om een leuk script te schrijven. Dit script zal doorgaans niet meer dan 2 minuten in beslag nemen. Een animatievideo heeft als doel om in een korte periode iets duidelijk te maken voor aan de kijker. Dit kan uitleg zijn over een procedure binnen het bedrijf, maar ook over een specifiek product. Het is goed om hier samen met de specialist over te spreken.

Video inzetten voor marketing

Zodra je een goed script hebt ontwikkeld samen met de motion design specialist, gaat de designer aan de slag met de computer om een mooie animatievideo voor je bedrijf te ontwikkelen. In dit proces zijn er een aantal contactmomenten om te overleggen. Nadat de video is ontwikkeld, is deze klaar voor gebruik. Je ziet vaak dat bedrijven de video direct op de website plaatsen. Hiervoor heb je soms hulp nodig van de ontwikkelaar van de website, maar in sommige gevallen kun je dit ook zelf. Daarnaast is de video vervolgens ook te gebruiken in bijvoorbeeld een social media advertentie campagne. Bekijk wel altijd goed wat de rechten zijn die je hebt met de video, dit is afhankelijk van de licentie die is afgesproken.