Waarom gehydrolyseerd collageen? Voordelen en nadelen!

Waarom zou je gehydrolyseerd collageen poeder kopen? Welke voordelen en nadelen heeft collageen? En verzwik je snel je enkels tijdens het hardlopen of heb je wel eens een schouderblessure tijdens het zwemmen? Erg vervelend als je van sporten houdt maar gehydrolyseerd collageen kan helpen.

Gewrichtsklachten voorkomen met collageen

Je hebt van alles in je leven geprobeerd: fysiotherapie, een verandering van je dieet, een goede massage maar wist je dat er soms meer nodig is om van gewrichtsklachten of een blessure af te komen? Collageen? Misschien kan je wel wat extra collageen eiwitten gebruiken. Eén eiwit in het bijzonder: collageen dat goed is. Mensen van 25 jaar en jonger maken elke dag genoeg collageen aan om alles van binnen en van buiten goed in de huid en spieren te laten werken.

Wanneer werkt gehydrolyseerd collageen?

Maar mensen boven die 25-jarige leeftijd zijn kunnen de collgenen wel wat hulp gebruiken, helemaal vanaf hun dertigste, dan zeker. Val jij in die leeftijdsgroep? Misschien is het gehydrolyseerde collageen poeder dan iets voor jou.

Wat is gehydrolyseerd collageen poeder?

Gehydrolyseerd collageen poeder is een op dierlijk eiwit gebaseerd collageen poeder dat erg lijkt op ons eigen collageen. Dat het gehydrolyseerd is, betekent dat het collageen goed wordt opgesplitst in kleine ketens van aminozuren.

Collageen inname

Dit zorgt ervoor dat collageen inname makkelijker verteerd wordt, waardoor het veel beter wordt opgenomen in je lichaam. En dit is zeker belangrijk, want zo zorgt ons product ervoor dat je echt snel voldoende eiwitten hebt om je spieren en botten goed te laten functioneren en dat is wat je wilt natuurlijk.

Collageen aanmaken

We kunnen die collagenen helaas niet allemaal zelf aanmaken. Dan moeten we ze dus uit de dagelijkse voeding halen. Deze essentiële en semi-essentiële aminozuren halen we voornamelijk uit producten denk dan aan vlees, vis en eieren. Dus wil je dat je immuunsysteem prima en goed blijft werken en dat je spieren niet te snel moe worden? Dan moet je focussen op je innamen van deze aminozuren en eventueel aanvullen met een supplement.

Collageen poeder

Een goed collageen poeder bevat 18 aminozuren, en de concentratie van sommige aminozuren is soms t 10 tot 20 keer hoger dan te vinden is in andere eiwitbronnen. Hiermee bieden poeders dus een unieke concentratie van eiwitten aan waarmee het collageen in je huid, haar en spieren sterk zal toenemen. Dus is het misschien tijd om iets van dat collageen eiwit te kopen?

Voordelen gehydrolyseerd collageen

Wat voordelen van gehydroliseerd collageen poeder, nou ten eerste gehydrolyseerd collageen poeder is altijd 100% natuurlijk, is ook uitgebreid getest, gaat de veroudering tegen en draagt bij aan soepele gewrichten. Verder maakt dit je botten sterker en je spieren soepeler en paleo proof. Verdiep je dus zeker in een goed collageen supplement als beautyproduct.