De focus behouden tijdens het thuiswerken

In de afgelopen 2 jaar zijn er natuurlijk een hoop dingen gebeurd. Zo is door de pandemie het thuiswerken veel meer onder de aandacht gekomen van werkgevers en werknemers. Er was een periode dat tijdens de pandemie dat het thuiswerken sterk geadviseerd werd. Maar ook nu de pandemie is afgelopen werken veel mensen nog steeds een paar dagen per week vanuit huis.

Voor sommige mensen is dit ideaal. Ze geven aan veel meer gedaan te krijgen dan op kantoor en ervaren ook een grotere vrijheid. Maar er zijn ook mensen die enorme moeite hebben met het thuiswerken en heel erg snel zijn afgeleid. Voor die laatste groep mensen willen we enkele tips geven in dit artikel. Zo maak je het thuiswerken weer een positieve ervaring in plaats van een negatieve!

Zorg voor een rustige werkomgeving

Het klinkt natuurlijk heel erg logisch, maar het is aan te raden om een rustige werkomgeving voor jezelf te creëren. Het is heel verleidelijk om aan de keukentafel te gaan zitten, maar daar zijn er een hoop afleidingen die op de loer liggen. Het beste is het om een aparte ruimte in huis in te richten als kantoor om je te kunnen focussen.

Nu begrijpen we maar al te goed dat niet iedereen deze mogelijkheid heeft van een extra kamer. Toch zijn er vaak wel oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld op loze plek in je woning (bijvoorbeeld de voorzolder of de garage) een plekje creëren met een goede stoel en bureau. Met bijvoorbeeld een kamerscherm kun je op dit plekje afschermen van de rest van de woning. Mocht het echt niet lukken om een plekje te creëren, is het in ieder geval aan te raden om zo min mogelijk verstoringen te hebben tijdens het werk. Probeer de mensen in je huishouden dit uit te leggen.

Supplementen voor extra focus

Het creëren van een ideale werkomgeving mag dan een goed idee zijn, maar wellicht kan je lichaam ook een handje hulp gebruiken om de focus beter te behouden. Je zou eens kunnen kijken naar diverse supplementen zoals lto3 kopen, mensen die dit gebruiken geven aan een betere focus te hebben en minder last van afleidingen.

Natuurlijk kun je ook eens kijken of een extra kopje koffie of thee je helpt om beter te focussen tijdens het thuiswerken. Op kantoor drinken mensen vaak veel koffie, maar tijdens het thuiswerken kan het zomaar zo zijn dat je veel minder koffie tot je neemt. Probeer het eens uit zouden wij zeggen en we hopen dat het thuiswerken je beter af zal gaan!